طراحی ظروف مناسب آشپزی

آشپزی کاری است لذت بخش و اگر با استفاده از ظروف مناسب آشپزیانجام شود، باعث خواهد شد تا علاوه بر ایجاد لذت و خستگی ناپذیری در افراد، نتیجه ی نهایی غذایی با کیفیت باشد که علاوه بر اینکه خوب

پخته شده و بسیار خوشمزه است، ضامن سلامتی شما نیز خواهد بود؛ زیرا می دانید که غذا را در ظرف هایی پخته اید که از لحاظ کیفیت و بهداشت کاملا استاندارد و قابل اعتماد هستند. اولین نکته ای که تولید کنندگان ظروف مناسب آشپزی به آن توجه دارند همین موضوع استاندارد بودن می باشد؛ یعنی نباید مواد و متریال اولیه به گونه ای باشد که بر سلامت انسان تاثیر منفی بگذارد. همچنین باید از روش های تعیین شده برای تولید استفاده کرد و هر تولید کننده موظف به اجرای اصول مشخصی است. شاید بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا ساده انگاری و ... کمتر به این موضوع توجه کنند که دقت و حساسیت در انتخاب ظروف مناسب آشپزی تا حد زیادی می تواند بر سلامت جسم و روح اعضای خانواده به ویژه فرزندان تاثیر داشته باشد. به همین جهت به همه ی شما دوستان عزیز از جمله خانم های خانه دار توصیه می کنیم که در هنگام خریداری ظروف لازم برای پخت و پز حتما به جنس آن ظرف، کارخانه سازنده، پروانه بهداشتی و ... توجه نمایند. به جرات می توان گفت که هر ارزانی ای بی دلیل نیست و امکان دارد علت کاهش قیمت ها این باشد که از مواد درجه دو و یا بازیافتی در تولید ظروف مناسب آشپزی استفاده شده است؛ پس کسب اطمینان از این موضوع بسیار اهمیت دارد. اگر سری به بازار بزنید، انواع ظرف هایی که می شود در آنها غذا را طبخ کرد، مشاهده می کنید که در طرح ها و شکل های گوناگون و هم چنین از جنس های مختلفی مثل استیل، چدن، رویی، مسی، سفالی، پیرکس یا شیشه‌ای نشکن، سیلارگان، تفلون و غیره ساخته شده اند. برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که از چه جنسی برای خریداری ظروف مناسب آشپزی استفاده کنید، نیازمند اطلاعاتی هستید که در ادامه ی این مطلب بیان شده است. هر چه اطلاعات بیشتری داشته باشید می توانید مناسب ترین و بهداشتی ترین ظروف را برای طبخ غذا انتخاب نمایید و با این روش از بروز بیماری های گوارشی، اختلالات مرتبط با اعصاب، مشکلات پوستی و سرطان ها در خود و اعضای خانواده ی عزیزتان جلوگیری نمایید.


در انتخاب ظروف مناسب آشپزی به چه نکاتی توجه نمایید؟


-    برند کارخانه ی تولید کننده  محصول
-    وجود علامت و نشان استاندارد در قسمت بیرونی ظرف
-    جنس و نوع مواد اولیه ای که ظروف از آنها ساخته شده اند.
-    اندازه و ابعاد
-    ضخامت بدنه و کف ظرف
-    ضمانت محصول
-    آیا پخت مواد غذایی در این ظرف بر روی طعم و مزه ی غذا تاثیر می گذارد؟
-    آیا امکان دارد که در مدت زمانی که برای پخت صرف می شود، بر اثر حرارت دیدن و واکنش های شیمیایی،  موادی از داخل ظرف به بافت غذا نفوذ کند؟
-    ایا از این ظروف می توان برای طبخ غذای کودک استفاده کرد؟
-    آیا قابل استفاده در  مایکروفر هستند؟



نحوه ی تشخیص ظروف مناسب برای آشپزی

بسیاری از افراد به ویژه خانم ها می پرسند که در هنگام خرید چگونه بفهمیم کدام ظرف و کدام جنس برای پخت و پز انتخاب مناسب تری است؟ در جواب باید بگوییم که بهتر است قبل از اقدام برای خرید از اطلاعات لازم برخوردار شوید، زیرا اگر واقع بین باشید نمی شود به راحتی به حرف مغازه دار ها و فروشنگان اعتماد کرد چون امکان دارد آن ها هم از اینکه آشپزی در برخی ظروف می تواند تاثیرات منفی در بدن داشته باشد، آگاه نباشند و اطلاعات نادرستی به شما بدهند. ظروف مناسب آشپزی آن هایی هستند که :
-    کم ترین عوارض را در بدن ایجاد کنند.
-    کم ترین تغییر را در بافت و کیفیت مواد غذایی ایجاد کنند.
-    ماده ی اصلی سازنده ی انها در برابر حرارت و برخورد با انواع مواد اسیدی و قلیایی ( مواد غذایی مختلف ) حداقل میزان واکنش پذیری را داشته باشد.


مقایسه ی برخی از ظروف مناسب برای آشپزی

ظرف های ساخته شده از آلومینیوم و روی:


•    ویژگی مثبت: وزن سبک، قیمت مناسب، انتقال حرارت عالی
•    ویژگی منفی: واکنش پذیری بالا در مواجهه با مواد غذایی اسیدی، به وجود آوردن اختلالات عصبی، زخم معده، مسمومیت های غذایی و ...
ظروف ساخته شده از جنس تفلون:
•    ویژگی مثبت: دارای پوشش نچسب، کیفیت عالی در پخت و پز
•    ویژگی منفی: وجود کادمیوم در مواد اولیه ی سازنده ی آنها ( برخی از برندهای متفرقه ) سلامت را به خطر می اندازد.


ظرف های ساخته شده از جنس استیل:


•    ویژگی مثبت: قیمت مناسب، کیفیت عالی، زیبایی و استحکام، عدم واکنش پذیری به مواد اسیدی، ضد زنگ
•    ویژگی منفی: عدم انتقال حرارت به صورت یکنواخت به تمام قسمت ها، مناسب نبودن برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی
ظروف ساخته شده از جنس مس:
•    ویژگی مثبت: رسانای حرارتی، استحکام زیاد، زیبایی
•    ویژگی منفی: گران قیمت، واکنش پذیری در مواجه با مواد اسیدی و حرارت زیاد و رطوبت، بروز اختلالات کبدی و گوارشی


ظرف های ساخته شده از جنس پیرکس یا شیشه ای:


•    ویژگی مثبت: انتقال دهنده ی عالی حرارت، قابل استفاده در مایکروفر، شستشوی آسان، عدم واکنش پذیری شیمیایی
•    ویژگی منفی: احتمال شکستگی بر اثر ضربه

اطلاعات تماس

نحوه تماس با مهروز

  • ونک-ملاصدرا-شیراز شمالی-کوی صائب تبریزی-پلاک33-واحد 2
  • تهران
  • ایران
  • 021-88044261 (0098)
  • 0912-1448325 (0098)
  • Mahroozware@gmail.com